Pedró dels Quatre Batlles 2387m

Excursió pel dia 18 de maig
El pic del Pedró dels Quatre Batlles, sostre del Solsonès coronat a l'excursió, pertany a la serra del Port del Comte, massís que compta amb un bell paisatge d'alta muntanya on comparteixen espai prats alpins, verdes valls i densos boscos de carrascars, roures i, a les cotes més altes, de pi negre. Des del cim s'albira una dilatada panoràmica que abasta el Puigmal, les serres litorals, la serra del Verd, la vall de Lord i la plana del Solsonès.




El Pedró és el cim comarcal del Solsonès i amb el seu homònim de la Tossa d’Alp, els uneix la circumstància d’estar afectats per estacions d’esquí i –d’aquí els hi ve el nom- de termenejar amb quatre municipis. El del Port del Comte ho fa amb Figuls i Alinyà i Josa i Tuixen de l’Alt Urgell i La Coma i la Pedra i Odèn, al Solsonès.





ITINERARI
L'itinerari comença al Clot de la Vall, aparcament d'Estivella (1936m). Quan siguem a l'alçada de la bassa agafarem el camí de raquetes senyalitzat que ens porta pel barranc i desprès gira 90º cap al nord.
Es una pujada bonica, que s'aparta de l'estació d'esquí i ens porta de manera directa vers el cim del Pedró de 2387m.
El desnivell a superar es de 450m per poder coronar el cim amb una magnífica vista sobre els Pirineus. Des del Pedró, la Tossa queda a prop i evident, només el separen 15 min i 900m de distància.
La baixada la realitzarem per les pistes d'Estivella, enllaçant d'aquesta manera un bonic tomb circular.



DADES TÈCNIQUES I PRACTIQUES

Sortida: A les 8.45 de l'espai mercat (estació de bus)                                                                     
Durada excursió: 4h aprox                                                                                                             
Desnivell:480m                                                                                                                            
Distància:6km totals                                                                                                                     
     Material necesari:Recomanable portar bon calçat o recanvi, pals,aigua, crema solar, muda de recanvi,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Dinar:El pic-nic de cadasqú que deixarem al cotxe.                                                                           .                                          

Recomanacions:No oblideu que ens mourem tot el dia sobre la ratlla dels 2000m i per tant cal pensar en els canvis de temps que hi ha en aquesta època a l'alta muntanya.
     .



                                                                              
                                                                                                 
                                                                         

                        



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada