Llocs amagats de la Conca de Dalt

Sortida realitzada el dia 29 de novembre

TORALLA I L'ERMITA DE SANTA MARIA ,UN MIRADOR .

Arrenquem amb la segona sortida de la temporada i fem un canvi d'última hora degut als compromisos futboleros del Nil.
Tots som polivalents i si un no pot portar la sortida no pasa res, s'agafa el "comodí del públic" i un altre tira endavant. Aquesta vegada l'Antonio i la Tresa feia pocs dies que havien trepitjat aquest territoris propers a la vall Fosca i ha resultat ser una zona desconeguda i interesant per la majoria de nosaltres.

Ermita de Santa Maria de Toralla, un lloc de pesebre i com a teló de fons, les muntanyes pallareses

El poble de Toralla es troba a pocs quilòmetres de la Pobla de Segur i queda enmarcat entre dos barrancs el de Mascarell i Seradell. A l'edat mitjana hi havia un bonic castell que dominava tota la contrada i ara només queden les restes.
Del poble envoltat de roques i balmes, surt un camí que porta fins a l'ermita de Santa Maria, un lloc força freqúentat sobretot en vigilies nadalenques per dipositar pesebres.

El bon temps acompanya tota la sortida i sembla que aquesta tardor del 2015 no vol fer fred

Una mosegada tranquila disfrutant del paissatge i observant el voltors que sembla que esperen si poden rampinyar un troç de carn. Un dinar sense "perons" del Joan no és el mateix i esperem que sigui una bona anyada i voldrà dir que haurem fet moltes sortides.

l'ermita ofereix una magnífica visió de 360º i quasi sota nostre podem tocar les cases de la Pobla

De baixada trovem un ramat d'ovelles, auvelles, bens, cordes, .... són un dels millors jardiners

Se us felicita a tots per continuar endavant amb el calendari de sortides familiars aeu tot i tenir unes agendes molt i molt plenes tots plegats.Fins la propera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada