Piulada del Castell de Boixadors



















Dia primaveral el que hem tingut en aquesta sortida del mes de febrer. 



Podem dir que la secció familiar del centre excursionista de l'Urgell ha conquerit el castell de Boixadors.

Poca resistència podia oferir la senyora del castell (la Montserrat) davant l'allau de persones arribades de diversos punts de les comarques lleidatanes (Verdú, Castellserà, Tàrrega, Pelagalls,etc..) amb ganes de caminar i arribar fins a dalt del cim.


Agafem puntualment el tren a l'estació de Tàrrega i això ja fa que sigui una novetat respecte de d'altres sortides.
 Després de 50 minuts ja som a l'estació de Seguers-Sant Pere Sallavinera i ara ens toca seguir el camí marcat de GR que ens porta fins el castell.
La distància 4 quilòmetres i el desnivell 360 metres no son cap obstacle perquè tots arribem dalt amb poc més d'una hora i mitja.


Aprofitem per fer una visita guiada per la resta de les dependències del castell i l'ermita de Boixadors (gràcies Montserrat per la teva dedicació)

En acabar descendim uns metres i busquem un lloc resguardat del vent per poder dinar i recuperar forces.

La baixada cap a l'estació de tren la fem per una trialera-pista que passa per les masies de les Bassetes i cal Ventura.Son uns 5 quilòmetres de baixada que ens permet fer un bonic tomb circular.

Ara ja només ens queda esperar que passi el tren de les 17.13 h, tot fent un cafè a l'àrea de servei de l'eix.

Per motius d'horari ens ha quedat pendent fer una visita a l'ermita de la masia de cal Gironès (on hi ha la costella de balena de 4 metres) que feien servir els seminaristes com a tobogan.O sigui que si algun dia no sabeu que fer........




ENLLAÇ A LES FOTOS
https://www.dropbox.com/sh/hqcrm0c70pehb1t/g5_Do46mVn

3 comentaris: