Castell de Boixadors 23 de febrer

  • alta anoia, sant pere sallavinera, 011 sant pere sallavinera, castell boixadors, (19)
El castell de Boixadors és encimbellat dalt d'un turó en una posició privilegiada pel que fa al control sobre els camins d'accés a l'altiplà de Calaf i a la banda oriental del terme, a frec dels límits bagencs. Es troba a l'extrem occidental de la serra de Castelltallat (922 m), la qual emmarca, amb la serra de Rubió (837 m) al sud, el camí que comunicava la vall del Cardener amb la del Segre. Era, per tant, un camí molt important en temps de reconquesta.




El castell de Boixadors pertany al municipi de Sant Pere Sallavinera, a l'Anoia, ben a prop dels límits amb la comarca del Bages i a tocar del Solsonès i la Segarra. Al costat, s'alça l'església avui anomenada de Sant Pere del Castell de Boixadors. El conjunt està voltat de serres que s'enlairen fins a cotes que superen els 800 metres i que estructuren un conjunt de petites valls, agrestes i boscoses, plenes de torrents i rierols que desemboquen a la riera de Rajadell.
Informació del castell
http://www.castellscatalans.cat/imatges/boixadors.pdf

FITXA TECNICA DE LA SORTIDA

Aquesta sortida del mes de febrer la farem utilitzant com a mitjà de transport el tren i les nostres cames. Sortirem de l'estació de Tàrrega amb el tren de les 9.30, direcció a Sant Pere Sallavinera (35 min).
El preu del bitllet es de 4.10 e a partir de 4 anys, però comprant una tarja de 10 surt a 2.75 e.

Recordeu que hem de tenir la motxilla preparada amb tot el necessari per passar el dia (dinar, aigua, roba, etc ) els cotxes es queden a Tàrrega.

El trajecte amb tren dura uns 48 min aprox o sigui que tenim temps d'esmorzar al tren si s'escau, i l'arribada a l'estació de Sant Pere Sallavinera es preveu cap a les 10.23, (l'estació queda a 2 km del poble). Un cop arribats a l'estació, agafarem un camí amb marques de GR que ens portarà amb 4 km fins el Castell de Boixadors.

Curiositats:
Etimològicament boixadors vol dir cim on creix el boix, segons alguns autors, i boixedar, lloc de boixedes, segons altres.

  El castell es troba situat a 848m d'alçada, dominant una ampla vista de les comarques del Bages,Anoia etc.
Realitzarem una visita guiada per l'interior del castell, es podran visitar el conjunt format per elements que mereixen una gran atenció, com el castell i l'església romànica.

Per la tarda anirem baixant pel camí de la masia Seguers direcció a l'estació, per agafar el tren que passa a les 17.13h i en 50 minuts arribarem a Tàrrega.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada